beats by dre cheap

Simulirali napad na školu, djeca šokirana

Simulirali napad na školu, djeca šokirana
Zaposlenici osnovne škole u Murfreesborou, u državi Tennessee u SAD-u, ocijenili su da je, kako bi se objasnilo djeci što se dogodilo na sveučilištu Virginia Tech, potrebno prirediti lažni oružani napad na školu koji se na kraju pokazao toliko uvjerljivim da je među djecom zavladala panika.


Masakr na americkom sveucilistu, vise od 30 mrtvih
Podvornik i učitelji rekli su djeci da se na krovu škole nalazi naoružani muškarac, zatvorili ih u mračnu sobu i uvjerili da su pucnjevi koje čuju usmjereni na njih. Rezultat: među djecom je zavladala panika.
Eksperiment je vodio jedan od školskih savjetnika Don Bartch koji kaže da je njihova namjera bila didaktična."Poslije toga smo se okupili i dugo raspravljali o tome što smo mogli napraviti da je ta situacija bila stvarna", tumači Bartch.Roditelji djece, međutim, nisu pozdravili tu originalnu inicijativu.
"Zatvorili su našu djecu u mračnu sobu i pravili se da pucaju po njima. Djeca su se prestrašila jer su mislili da je paljba stvarna i da je stvarno usmjerena na njih", rekla je jedna od majki.
Iako je eksperiment trajao samo pet minuta, kada se u sobi upalilo svijetlo barem polovica djece briznula je u plač.Ravnateljica škole nije objasnila koje bi, uz didaktične, bile
dodatne pedagoške vrijednosti eksperimenta.

vijesti o svijetu
http://vijestiosvijetu.blogger.ba
15/05/2007 10:57