beats by dre cheap

bush zali zbog blairova odlaska

Bush žali zbog Blairova odlaska
Američki predsjednik George W. Bush izrazio je žaljenje zbog povlačenja svog najbližeg europskog saveznika, britanskog premijera Tonya Blaira s čela Laburističke stranke i vlade, ističući kako će mu nedostajati Blair kao političar sposoban ramišljati dalekosežno i držati riječ, te kao dobar prijatelj.


Tony Blair i George W. Bush
Tony Blair i George W. Bush
"Nedostajat će mi Tony Blair. Politička figura sposobna razmišljati dalje od horizonta i čovjek koji zna držati riječ, što je nekad rijetko u političkim krugovima", rekao je Bush na konferenciji za novinare, tijekom posjeta Pentagonu.
Naglasio je kako je s Blairom uvijek vodio jako dobre razgovore, te da je on "izvanredna osoba, koju smatra jako dobrim prijateljem".Bush je izrazio uvjerenost u nastavak bliskih odnosa SAD i Velike Britanije, te kazao kako se veseli suradnji s Blairovim nasljednikom.Napominjući kako zna da to ne bi trebao govoriti, ali obzirom na izvjesnost njegovog izbora za Blairovog nasljednika, može reći da vjeruje u dobru suradnju s Gordonom Brownom, s kojim je razgovarao i smatra ga "otvorenom i angažiranom osobom s kojim je lako razgovarati"."On je dobar mislilac i razumije posljedice neuspjeha u Iraku", kazao je Bush za Browna, britanskog ministra financija koji bi po svim najavama trebao zamijeniti Blaira, kada on 27. lipnja odstupi s dužnosti.Izražavajući dobrodošlicu suradnji s Brownom, Bush je u istom kontekstu spomenuo i novoizabranog francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya, rekavši kako se raduje suradnji s njim i opisujući ga kao "angažiranog, energičnog, pametnog i sposobnog" političara.

vijesti o svijetu
http://vijestiosvijetu.blogger.ba
11/05/2007 10:26