beats by dre cheap

grob kralja HERODA VELIKOG

Izrael: Pronađen grob kralja Heroda Velikog
Izraelsko sveučilište objavilo je da je otkrivena grobnica Heroda Velikog, Rimljanima podređenog "židovskog kralja" u drevnoj Judeji.

 
 
   
 
 

Herodium
Grobnica je pronađena na vrhu brda Herodium, gdje je stajala utvrđena palača, oko 12 km udaljenom od Jeruzalema
Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu kaže u kratkom priopćenju da je grobnica pronađena u Herodiumu, na vrhu brda gdje je stajala utvrđena palača, oko 12 kilometara udaljenom od Jeruzalema.
Sveučilište je priopćilo da će pojedinosti o otkriću objaviti na
tiskovnoj konferenciji u utorak.
U Evanđelju po Mateju piše da je Herod naredio "pokolj nevine muške novorođenčadi" u Isusovu rodnom mjestu Betlehemu, jer se plašio da će ga novi "židovski kralj", o čijem rođenju su ga izvijestila trojica mudraca, svrgnuti s prijestolja. Kako piše Matej, Josip i Marija su s djetetom Isusom morali bježati u Egipat kako bi izbjegli pokolj.Rimski senat imenovao je Heroda kraljem Judeje, rimskim vazalom i saveznikom, oko 40. prije Krista. Prema starom židovskom povjesničaru Flaviju Josipu, Herod je umro 4. prije Krista.Izraelske novine Haaretz pišu na svojoj internetskoj stranici da je Herodov grob pronašao profesor s Hebrejskog sveučilišta Ehud Netzer koji vodi arheološka iskapanja u Herodiumu od 1972.

vijesti o svijetu
http://vijestiosvijetu.blogger.ba
11/05/2007 10:23