Welcome Signs Words

Welcome Signs Wordsvijesti o svijetu 2007/05/15

vijesti o svijetu

Dobrodošli na moj blog,ovim blogom mozete saznati vise o događajima u svijetu

15.05.2007.

Rok za spas Zemlje samo pet godina

Rok za spas Zemlje samo pet godina
Svjetski vođe imaju rok od pet godina za spašavanje Zemlje od katastrofalnih klimatskih promjena.


Zemlja
Dokument Svjetskog fonda za biljni i životinjski svijet pokazuje kako svijet može proizvesti više nego dovoljno održive energije za zauzdavanje klimatskih promjena, ali pod uvjetom da ključne odluke budu donesene do 2012. godine.
James Leape, generalni direktor Svjetskog fonda, rekao je kako svijet nikada nije bio zabrinutiji klimatskim promjenama te da se njihovo napredovanje treba hitno usporiti.'Pitanje koje se najčešće postavlja je kako obuzdati opasnu razinu emitiranja ugljičnog dioksida, ali na način da se to ne odrazi na životnom standardu', rekao je Leape.'Imamo kratak vremenski period u kojem možemo posijati sjeme promjena. Taj period iznosi samo pet godina. Ne smijemo si dopustiti da ga protratimo', dodao je. 'Ovo nije nešto što se može ostaviti sa strane za kasnije razmatranje. Moćne svjetske države dužne su učiniti nešto za budućnost Zemlje. Ukoliko to propuste učiniti, buduće generacije će morati živjeti u otegotnim uvjetima te činiti mnoge kompromise kako bi preživjeli', zaključio je Leape.
Pošalji
15.05.2007.

Dijete ozlijeđeno u padu bespilotne letjelice NATO-a

Dijete ozlijeđeno u padu bespilotne letjelice NATO-a
Sedmogodišnje dijete lakše je ozlijeđeno prilikom pada bespilotne letjelice NATO-a na krov kuće u selu Grejkovce na jugu Kosova, priopćila je kosovska policija.


Kosovo već dulje vrijeme tresu nemiri
(Arhivska fotografija)
Glasnogovornik kosovske policije Veton Elshani rekao je novinarima da je letjelica pala oko 16.40 u dvorište kuće u selu Grejkovce te da je pritom lakše ozlijeđeno dijete koje je odmah prevezeno u bolnicu.
Pad letjelice nije znatnije oštetio kuću, dodao je Elshani.Pripadnici KFOR-a odmah su stigli na mjesto nesreće i letjelicu prevezli do obližnjeg aerodroma kod sela Grejkovce.Očevid su obavili pripadnici kosovske policije i nadležni javni
tužitelj.
15.05.2007.

Simulirali napad na školu, djeca šokirana

Simulirali napad na školu, djeca šokirana
Zaposlenici osnovne škole u Murfreesborou, u državi Tennessee u SAD-u, ocijenili su da je, kako bi se objasnilo djeci što se dogodilo na sveučilištu Virginia Tech, potrebno prirediti lažni oružani napad na školu koji se na kraju pokazao toliko uvjerljivim da je među djecom zavladala panika.


Masakr na americkom sveucilistu, vise od 30 mrtvih
Podvornik i učitelji rekli su djeci da se na krovu škole nalazi naoružani muškarac, zatvorili ih u mračnu sobu i uvjerili da su pucnjevi koje čuju usmjereni na njih. Rezultat: među djecom je zavladala panika.
Eksperiment je vodio jedan od školskih savjetnika Don Bartch koji kaže da je njihova namjera bila didaktična."Poslije toga smo se okupili i dugo raspravljali o tome što smo mogli napraviti da je ta situacija bila stvarna", tumači Bartch.Roditelji djece, međutim, nisu pozdravili tu originalnu inicijativu.
"Zatvorili su našu djecu u mračnu sobu i pravili se da pucaju po njima. Djeca su se prestrašila jer su mislili da je paljba stvarna i da je stvarno usmjerena na njih", rekla je jedna od majki.
Iako je eksperiment trajao samo pet minuta, kada se u sobi upalilo svijetlo barem polovica djece briznula je u plač.Ravnateljica škole nije objasnila koje bi, uz didaktične, bile
dodatne pedagoške vrijednosti eksperimenta.
vijesti o svijetu
<< 05/2007 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


neka videa

animacije

MOJI FAVORITI
-

ARHIVA
8779

Powered by Blogger.ba