Welcome Signs Words

Welcome Signs Wordsvijesti o svijetu 2007/05/11

vijesti o svijetu

Dobrodošli na moj blog,ovim blogom mozete saznati vise o događajima u svijetu

11.05.2007.

Lomili dječaku ruku zbog krađe kruha

Lomili dječaku ruku zbog krađe kruha
Osmogodišnji iranski dječak, koji je uhvaćen u krađi kruha, kažnjen je lomljenjem ruke. Da brutalna kazna bude što stravičnija, pobrinuli su se odrasli koji dječaku preko ruke prelaze automobilom.


Dječak razvlači lice u bolnu grimasu, a bešćutni odrasli samo stoje sa strane i promatraju mučenje.Nakon ove kazne dječak više nikada neće moći koristiti ruku.Ovakav način kažnjavanja propisuje šerijatski zakon koji nije nimalo milosrdan prema gladi koja je natjerala dječaka na krađu kao niti prema dobi djeteta.
11.05.2007.

bush zali zbog blairova odlaska

Bush žali zbog Blairova odlaska
Američki predsjednik George W. Bush izrazio je žaljenje zbog povlačenja svog najbližeg europskog saveznika, britanskog premijera Tonya Blaira s čela Laburističke stranke i vlade, ističući kako će mu nedostajati Blair kao političar sposoban ramišljati dalekosežno i držati riječ, te kao dobar prijatelj.


Tony Blair i George W. Bush
Tony Blair i George W. Bush
"Nedostajat će mi Tony Blair. Politička figura sposobna razmišljati dalje od horizonta i čovjek koji zna držati riječ, što je nekad rijetko u političkim krugovima", rekao je Bush na konferenciji za novinare, tijekom posjeta Pentagonu.
Naglasio je kako je s Blairom uvijek vodio jako dobre razgovore, te da je on "izvanredna osoba, koju smatra jako dobrim prijateljem".Bush je izrazio uvjerenost u nastavak bliskih odnosa SAD i Velike Britanije, te kazao kako se veseli suradnji s Blairovim nasljednikom.Napominjući kako zna da to ne bi trebao govoriti, ali obzirom na izvjesnost njegovog izbora za Blairovog nasljednika, može reći da vjeruje u dobru suradnju s Gordonom Brownom, s kojim je razgovarao i smatra ga "otvorenom i angažiranom osobom s kojim je lako razgovarati"."On je dobar mislilac i razumije posljedice neuspjeha u Iraku", kazao je Bush za Browna, britanskog ministra financija koji bi po svim najavama trebao zamijeniti Blaira, kada on 27. lipnja odstupi s dužnosti.Izražavajući dobrodošlicu suradnji s Brownom, Bush je u istom kontekstu spomenuo i novoizabranog francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya, rekavši kako se raduje suradnji s njim i opisujući ga kao "angažiranog, energičnog, pametnog i sposobnog" političara.
11.05.2007.

buda

U spilji u Nepalu otkriven slikani životopis Bude iz 12. stoljća
Slike Bude, koje potječu barem iz 12. stoljeća, pronađene su u spilji u udaljenoj regiji sjeverozapadnog Nepala, potvrdila je ekipa istražitelja koja je informaciju primila od lokalnog pastira.


Spilja u Nepalu skrivala je slikani zivotopis Bude iz 12. stoljeća
Jedna od 55 slika Bude
Mural, sastavljen od 55 panela koji oslikavaju Budin životni put, otkriven je u ožujku, a istraživači su morali sjekirama razbijati led kako bi se probili do spilje u regiji Mustang, 250 kilometara sjeverozapadno od nepalske prijestolnice Katmandua.
"To što smo pronašli fantastično je bogatstvo kulture i baštine koje datira iz 12. stoljeća, možda i ranije", kazao je Broughton Coburg, pisac i konzervator iz američke države Wyoming.Coburn je izvijestio da je mural širok 8 metara, a svaka ploča
dimenzija je 35 x 43 centimetara.
Ekipa nepalskih, talijanskih i američkih arheologa te stručnjaka za likovne umjetnosti i alpinista krenula je u istraživanje primivši dojavu od lokalnog pastira koji je slike vidio u spilji prije nekoliko godina kada se u njoj sklonio od kiše. 
Spilja u Nepalu skrivala je slikani zivotopis Bude iz 12. stoljeća
Spilja u Nepalu skrivala je slikani zivotopis Bude iz 12. stoljeća
Spilja u Nepalu skrivala je slikani životopis Bude iz 12. stoljeća
11.05.2007.

grob kralja HERODA VELIKOG

Izrael: Pronađen grob kralja Heroda Velikog
Izraelsko sveučilište objavilo je da je otkrivena grobnica Heroda Velikog, Rimljanima podređenog "židovskog kralja" u drevnoj Judeji.

 
 
   
 
 

Herodium
Grobnica je pronađena na vrhu brda Herodium, gdje je stajala utvrđena palača, oko 12 km udaljenom od Jeruzalema
Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu kaže u kratkom priopćenju da je grobnica pronađena u Herodiumu, na vrhu brda gdje je stajala utvrđena palača, oko 12 kilometara udaljenom od Jeruzalema.
Sveučilište je priopćilo da će pojedinosti o otkriću objaviti na
tiskovnoj konferenciji u utorak.
U Evanđelju po Mateju piše da je Herod naredio "pokolj nevine muške novorođenčadi" u Isusovu rodnom mjestu Betlehemu, jer se plašio da će ga novi "židovski kralj", o čijem rođenju su ga izvijestila trojica mudraca, svrgnuti s prijestolja. Kako piše Matej, Josip i Marija su s djetetom Isusom morali bježati u Egipat kako bi izbjegli pokolj.Rimski senat imenovao je Heroda kraljem Judeje, rimskim vazalom i saveznikom, oko 40. prije Krista. Prema starom židovskom povjesničaru Flaviju Josipu, Herod je umro 4. prije Krista.Izraelske novine Haaretz pišu na svojoj internetskoj stranici da je Herodov grob pronašao profesor s Hebrejskog sveučilišta Ehud Netzer koji vodi arheološka iskapanja u Herodiumu od 1972.
11.05.2007.

eksplodirala zvijezda

Zvijezda eksplodirala u najsjajniju supernovu ikad viđenu
Zvijezda 150 puta teža od Sunca eksplodirala je u najsjajniju supernovu ikad viđenu.

 
 
   
 
 

Ovaj događaj se predviđao od rujna prošle godine, kada su studenti iz Teksasa teleskopom primijetili prve promjene. Zvijezda se nalazila u vrlo udaljenoj galaksiji, 240 milijuna svjetlosnih godina od Zemlje. No znanstvenici se pitaju što bi se dogodilo u slučaju slične pojave bliže Zemlji. 
Supernova
Satelit
11.05.2007.

borba

Šokantan video: Borba bebe s kobrom
Na Internetu su se pojavile video snimke nove indijske senzacije koje su šokirale javnost. Riječ je o svojevrsnim borbama djece i kobri koje se navodno odvijaju u selu Kasimkota.

 
 
   
 
 

Radi se o običaju koji se izvodi za vrijeme ritualnog zmijskog plesa karakterističnog za indijsko podneblje.Na snimci se jasno vidi kako se beba pokušava zaštititi od neprestanih udara životinje, kojoj su izvađeni otrovni zubi.Na ovaj bizarni 'sport' prikazan na snimci koja je objavljena na internetu jedino su reagirali borci za prava životinja.  Oni upozoravaju kako kobrama zubi vrlo brzo ponovo narastu, čime se djecu stavlja u situaciju opasnu po život. 
Jednogodisnja beba u borbi s kobrom
11.05.2007.

osveta

Mužu iz osvete skuhala pseći izmet
Žene se muževima osvećuju na razne nečine, no poneke ipak znaju pretjerati. 47-godišnja Britanka mužu je iz osvete skuhala curry s dodatkom - psećim izmetom.


Curry
Šta si u curry stavila ?!?
Jill i Donald Martin u braku su 21 godinu, no u posljednje im vrijeme baš i ne ide sjajno. Nakon što je Jill supruga optužila za nevjeru (naknadno se pakazalo da to nije istina) odnosi među supružnicima su dosegli najnižu razinu. A sada su postali još i gori.  
Ljutita Jill osvetila se Donaldu tako što mu je skuhala curry začinjem psećim izmetom. Odvjetnik Terry Gallanagh, u njezinu je obranu rekao da se ponašala kao u popularnoj seriji 'Kućanice'. Jill je naime, priznala krivnju pred sudom u Paisleyu. Na sudu se doznalo i da je 13. ožujka, kada je sporno jelo servirala mužu, pričekala da počne jesti i tada počela 'umirati' od smijeha. Jill je Donaldu tada rekla kako je curry otrovala arsenom, no ubrzo mu je priznala da je u jelo stavila pseći izmet. Vjerojarno nije potrebno posebno napomenuti da su Martinsovi pred razvodom.
11.05.2007.

podigao biciklo zubima

Podigao bicikl zubima
Ulični zabavljač privukao je svojom vještinom mnoštvo gledatelja tijekom prvosvibanjskog festivala u Šangaju. Podigao je ženski bicikl sa košaricom držeći ga samo zubima.


Bicikl
11.05.2007.

pauci u uhu dječaka

Pauci napravili dom u uhu dječaka
Devetogodišnji dječak koji se žalio na bolove u uhu, nemilo se iznenadio kada mu je doktor rekao da je par paukova od njegova uha pokušao načiniti dom.


Jesse i njegovi pauci
Jesse i njegovi 'stanari'
Jedan od paukova još je bio živ nakon što je doktor isprao lijevo uho Jessea Courteneya.  
"Hodali su po mom bubnjiću", rekao je Jesse.Njegova majka, Diane Courtney, izjavila je da se Jesse prije uhobolje žalio na konstantno pucketanje u uhu. 
Pauk u kutijici
Dr. David Irvine kazao je da je nakon što je pregledao dječaka izgledalo kao da ima nešto u uhu, no da nije odmah mogao reći o čemu se radi. Isprao je Jesseovo uho i jedan od paukova je mrtav ispao van. Drugi je izašao nešto kasnije, još uvijek živ. 
"To je prvi puta da sam izvukao beskičmenjaka", rekao je dr. Irvine. Jesse je sačuvao paukove kao suvenir i već ih je pokazao svima u školi. "Bila je zaista zanimljivo. Dva pauka u mojem uhu - što je slijedeće?", rekao je Jesse. 
11.05.2007.

dvorac neuschwanstein

Bavarski dvorac kandidat za novo svjetsko čudo
Dvorac Neuschwanstein u Bavarskoj, jedini njemački kandidat za sedam novih svjetskih čuda, nalazi se među 21 znamenitosti koje su ušle u finale natjecanja.


Dvorac Neuschwanstein u Bavarskoj
Dvorac Neuschwanstein godišnje posjeti 1,3 milijuna posjetitelja
Dvorac je podignut prema zamislima i na zahtjev Ludwiga II., bavarskog kralja od 1864., u Allgaeuu, području smještenom na jugu Bavarske, u podnožju Alpa. Graditelji Eduard Riedel i Georg Dollmann slijedili su po tipu gradnje romanički stil 13. stoljeća, ali Neuschwanstein nije inspiriran samo viteškim burgovima tog razdoblja. 
U kompleksnom se zdanju isprepleću i elementi bizantinskih kupola i gotičke arhitekture izmiješanih s detaljima raznih drugih stilova tako da se dvorac Neuschwanstein smatra karakterističnim dostignućem historicizma na njegovu vrhuncu.Otvoren za javnost sedam tjedana nakon smrti Ludwiga II. 1886., slikoviti dvorac Neuschwanstein, najpoznatiji u Njemačkoj, jedan je od najposjećenijih u Europi s 1,3 milijuna posjetitelja godišnje."Veseli da jedno takvo pitoreskno djelo predstavlja Njemačku a ne neko vojno zdanje", ocijenila je Tia Viering, glasnogovornica projekta "New7Wonders" koji je 2000. pokrenuo Švicarac Bernard Weber.Žiri sastavljen od sedam međunarodnih arhitekata trebao bi objaviti imena pobjedničkih znamenitosti 7. srpnja u Lisabonu. U početku je bilo 77 kandidata u utrci.Svaki građanin može glasovati putem Interneta.Među 20 preostalih znamenitosti koje su ušle u finale natjecanja spominju se Kineski zid, kip slobode u New Yorku, Eiffelov toranj u Parizu, Taj Mahal, rimski Kolosej, Akropola u Ateni, Machu Pichu u Peruu i Sydneyjska opera.
11.05.2007.

male sale

Kraljica Elizabeta i Bush
Bush je na državničkoj večeri izazavao salve smijeha. U svom pozdravnom govoru rekao je kako je britanska kraljica bila na proslavi i prije 200 godina. Kraljica mu je uzvratila na dan svog odlaka iz SAD-a. 
Sa smiješkom na licu, kraljica je večeru 'crnih kravata' kod britanskog veleposlanika Davida Manninga 'otvorila' zdravicom predsjedniku Bushu riječima: "Pitam se bih li trebala početi zdravicu riječima: Kada sam bila ovdje 1700 i neke...". Dvoranom se ponovno prolomio smijeh, a Bush je kasnije zdravicu započeo riječima: "Vaše Visočanstvo, to zaista ne mogu nadmašiti".

vijesti o svijetu
<< 05/2007 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


neka videa

animacije

MOJI FAVORITI
-

ARHIVA
8779

Powered by Blogger.ba